Groenendijk weet fans achter zich: 'Dit is de selectie waar hij het mee moet doen'

Groenendijk weet fans achter zich: 'Dit is de selectie waar hij het mee moet doen'

28-11-2019 15:11
36

De fans van ADO Den Haag zijn het technische beleid van hun club beu, maar richten hun pijlen niet op trainer Fons Groenendijk. De Haagse supporters zijn het niet eens met de samenstelling van de selectie en willen dus af van technisch directeur Jeffrey van As.

Groenendijk blijft voorlopig het vertrouwen genieten van de achterban van ADO. "Er is wel eens kritiek op de opstelling en wissels, maar er is geen oproep tot ontslag, omdat de supporters zien dat dit de selectie is waarmee hij het moet doen", zegt Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf, tegen het Algemeen Dagblad.

Dat sommige mensen de opstelling van Groenendijk graag anders zouden zien is volgens Van Leeuwen dan ook niet meer dan normaal. "Het is net als met het Nederlands elftal, dat achttien miljoen bondscoaches heeft. Er wonen één miljoen ADO-trainers in Nederland, die allemaal vinden dat bepaalde spelers een kans moeten krijgen. Daar hebben mensen een mening over, dat is niet anders dan normaal."

Momenteel staat ADO met elf punten op plek zeventien in de Eredivisie. Aan het einde van de rit betekent die plek directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op de relatief veilige zestiende stek, momenteel in handen van VVV-Venlo, is één punt.