Van Hooijdonk blikt terug: 'Achteraf kun je zeggen dat Feyenoord toen goed was'

Van Hooijdonk blikt terug: 'Achteraf kun je zeggen dat Feyenoord toen goed was'

28-11-2019 17:11
102

In de aanloop naar het treffen tussen Feyenoord en Rangers kijkt Pierre van Hooijdonk met een goed gevoel terug op een vorige ontmoeting tussen de twee teams. In de Kuip won Feyenoord dankzij twee rake vrije trappen van Pi-Air met 3-2 van de Schotten en bewees het Europees een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Het Feyenoord van toen, in het voorjaar van 2002, zat in een mindere fase toen het Rangers trof in Rotterdam. "Het was een beetje crisis en Rangers had een goed elftal", haalt Van Hooijdonk bij Feyenoord TV herinneringen op. "Achteraf kun je zeggen dat Feyenoord ook een goed team had, maar die bevestiging hadden we op dat moment nog niet. We wisten nog niet dat we beter dan Rangers waren, maar die wedstrijd gaf het gevoel dat de verhoudingen goed waren."

Zelf was Van Hooijdonk belangrijk voor de Rotterdammers door twee keer raak te schieten uit een vrije trap. Dat dat uitgerekend tegen Rangers was, voelde goed voor de lange spits. "Het waren speciale wedstrijden, zeker gezien mijn verleden bij Celtic. Als speler was ik daar public enemy nummer één en dat vond ik ook wel leuk. Uiteindelijk is dat de angst die ze voor je hebben. Als niemand fluit als je het veld op komt is er iets goed mis."