United verliest na enorme misser Chong: koppositie lonkt voor AZ in Europa League

United verliest na enorme misser Chong: koppositie lonkt voor AZ in Europa League

28-11-2019 18:50 Laatste update: 18:59
41

AZ kan donderdagavond de koppositie overnemen van Manchester United in groep L van de Europa League. De Premier League-grootmacht ging verrassend met 2-1 onderuit bij FC Astana, mede door een enorme misser van Tahith Chong.

Manager Ole Gunnar Solskjaer koos voor een bijzonder jong team in Kazachstan. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 26 dagen stuurde hij zelfs het jongste United ooit in een Europees hoofdtoernooi het veld in. Naast Chong had onder meer toptalent Mason Greenwood een basisplaats. Het was echter 'routinier' Jesse Lingard die The Mancunians bij de hand nam. Hij schoot knap raak op aangeven van Luke Shaw.

Wedden

Meer odds

United kreeg daarna tal van mogelijkheden om uit te lopen. Astana had werkelijk niets te vertellen op eigen veld, maar dat beeld veranderde na rust. In een tijdsbestek van twintig minuten kantelde de wedstrijd. Chong miste een levensgrote kans op de 2-0 en dat brak de Engelsen op. Dmitri Shomko kreeg iets te veel ruimte en tekende voor de 1-1. Meteen daarna was het weer raak. De jonge Bernard werkte een voorzet ongelukkig in zijn eigen doel.

United probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar het haalde niets uit. Chong, die een zeer ongelukkige avond kende, was toen al gewisseld. Door de verrassende nederlaag blijft United op tien punten steken. AZ heeft twee punten minder en kan de koppositie overnemen. Dan moeten de Alkmaarders wel winnen van Partizan Belgrado, dat vier punten heeft.