Update: 'Ajax grijpt definitief mis', Duitse media melden akkoord voor Palacios

Update: 'Ajax grijpt definitief mis', Duitse media melden akkoord voor Palacios

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 19:20do 28-11-2019 om 19:20

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 22:23za 14-12-2019 om 22:23

Bayer Leverkusen gaat zich versterken met Exequiel Palacios. Dat melden Argentijnse media. River Plate en Leverkusen hebben een akkoord bereikt over een transfersom van 13,5 miljoen euro.

Palacios zal in Argentinië medisch worden gekeurd en speelt nog drie wedstrijden met River Plate. Daarna maakt hij de oversteek naar Duitsland. Ook Ajax was naar verluidt voor de middenvelder in de race, maar het is niet precies duidelijk hoe concreet de Amsterdamse interesse was. TyC Sports meldde dat Ajax een bod wilde doen.

TyC Sports én Olé melden dat de transfer zo goed als rond is. 75% van de 13,5 miljoen euro is voor River Plate, de overige 25% gaat naar de familie en het management van de speler. Er wordt momenteel nog onderhandeld over een bonus, maar beide clubs zijn het op grote lijnen wel al eens met elkaar. De 21-jarige Palacios gaat in Leverkusen een contract voor vijf jaar tekenen.

River Plate speelt op 13 december de finale om de Copa Argentina tegen Central Córdoba. Dat zal de laatste wedstrijd van Palacios in het shirt van de club zijn. Direct daarna vertrekt hij naar Duitsland. 

Update: Exequiel Palacios zet zijn loopbaan voort bij Bayer Leverkusen. Dat melden BILD en Kicker zaterdag. De 21-jarige Argentijnse middenvelder stond ook in de belangstelling van Ajax, maar de club van coach Peter Bosz heeft spijkers met koppen geslagen. De transfersom bedraagt volgens Duitse media een kleine 22 miljoen euro.

Palacios leek zaterdagavond al afscheid te nemen van de fans van River Plate. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld en vertelde na afloop dat hij River Plate gaat missen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws