Nieuwe verklaring NEC: 'Persoonlijke overwegingen boven clubafspraken'

Nieuwe verklaring NEC: 'Persoonlijke overwegingen boven clubafspraken'

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 19:51do 28-11-2019 om 19:51

De mensen in de veiligheidsorganisatie die het veelbesproken spandoek voor de wedstrijd tussen NEC en Helmond Sport hebben verwijderd, hebben dat 'op persoonlijke titel op basis van persoonlijke overwegingen' gedaan. Dat meldt NEC donderdagavond in een persbericht.

Een spandoek met de tekst 'zwart is de mysterie en de kracht van de magie' werd voor de wedstrijd verwijderd. Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, meldde aan het Algemeen Dagblad dat het woord 'zwart' mogelijk aanstootgevend zou zijn. NEC liet vervolgens in een verklaring weten dat het doek werd geweigerd omdat het niet zou zijn aangemeld bij de club. Nu komt de club met een ander verhaal.

De mensen in de veiligheidsorganisatie hebben het protocol genegeerd en het spandoek op basis van persoonlijke overwegingen verwijderd, meldt de club. 'Hierdoor is de veiligheidscoördinator niet volledig geïnformeerd en een spandoek dat normaliter tot het standaardpakket behoort geweigerd', schrijft NEC. De club benadrukt dat het spandoek dus niet is geweigerd vanwege het woord 'zwart'.

"Voor ons is het zaak het protocol nogmaals goed te evalueren met direct betrokkenen, communicatielijnen en afspraken nogmaals duidelijk te benoemen en onze mensen te wijzen op wie de eindverantwoordelijkheid neemt met betrekking tot dit soort beslissingen", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

"Dit had niet moeten gebeuren. De kleur zwart heeft voor de leiding van de club geen enkele rol gespeeld", vervolgt Van Schaik. "We betreuren nogmaals dat mensen binnen onze veiligheidsorganisatie op eigen initiatief anders hebben gehandeld dan het protocol aangaf. Initiatief nemen is goed, maar mag er niet voor zorgen dat persoonlijke overwegingen boven clubafspraken komen te staan. Wij hebben dit open en eerlijk gedeeld met Legio Noviomagum (sfeerorganisatie, red.) en SV N.E.C. en aan gegeven waar de fout in de communicatie is ontstaan en welke gevolgen dit heeft gehad. Hiermee sluiten wij dit hoofdstuk af."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws