Feyenoord geeft het weg tegen Rangers en heeft wonder nodig in Europa League

Feyenoord geeft het weg tegen Rangers en heeft wonder nodig in Europa League

28-11-2019 20:43
87

Feyenoord heeft een wonder nodig om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Het duel met Rangers FC dat gewonnen móest worden werd niet gewonnen: het werd 2-2 in De Kuip.

Feyenoord miste Nicolai Jörgensen, Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Kenneth Vermeer. Laatstgenoemde werd vervangen door Nick Marsman, die tegen Rangers zijn officiële debuut voor Feyenoord maakte.

Ondanks dat Feyenoord een aantal zwaargewichten miste, werd Rangers in de eerste helft helemaal zoekgespeeld. Een bomvolle Kuip moedigde Feyenoord aan om de Schotten vanaf de eerste minuut bij de strot te grijpen. Dat gebeurde ook, alleen werden de vele kansen die de Rotterdammers kregen niet afgemaakt. Eric Botteghin kopte op de lat en van dichtbij misten Orkun Kökcü en Jens Toornstra. Ook Steven Berghuis was niet scherp genoeg.

Rangers had niets in te brengen en kreeg dan ook verdiend de openingstreffer van Feyenoord om de oren. Toornstra pikte de bal na ruim een half uur op het strafschopgebied op en schoot via een Schots been binnen. De voorsprong had nog voor de rust verdubbeld of zelfs verdriedubbeld moeten worden, maar Feyenoord had vooral pech.

Feyenoord startte de tweede helft zoals de eerste en kon via Luis Sinisterra al snel op 2-0 komen, maar daarna kantelde de wedstrijd volledig. Alfredo Morelos klopte Marcos Senesi in de lucht en kopte de 1-1 achter Marsman. Zoals wel vaker dit seizoen reageerde Feyenoord aangeslagen na de tegentreffer. Het doek leek te vallen toen diezelfde Morelos na ruim een uur 1-2 maakte in De Kuip. Weer werd Senesi in de lucht verslagen.

Een paar minuten later kwam Feyenoord via een sologoal van Sinisterra toch weer op 2-2. Dick Advocaat bracht vervolgens Luciano Narsingh in de ploeg en ook Yassin Ayoub kwam binnen de lijnen. Feyenoord drukte door, werd aangemoedigd door De Kuip en was via Narsingh nog het dichtste bij de 3-2, maar die viel niet meer.

Feyenoord moet over twee weken met grote cijfers winnen bij FC Porto en hopen dat Young Boys niet wint van Rangers.