Weghorst schiet Wolfsburg naar volgende ronde, ook Kluivert belangrijk

28-11-2019 21:27
10

Dankzij Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg zich donderdag geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Een benutte penalty vlak voor rust was genoeg voor de overwinning op het Oekraïnse Oleksandriya: 0-1. Bij AS Roma was Justin Kluivert belangrijk.

Oleksandriya - Wolfsburg 0-1
Wolfsburg had nog maar één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Door het gelijkspel van Saint Étienne bij KAA Gent is Wolfsburg zeker van een plek in de zestiende finales.

Eenvoudig was het niet voor Wolfsburg, dat lang op de Oekraïnse muur stuitte. In de blessuretijd van de eerste helft werd alsnog de ban gebroken. Weghorst versierde een strafschop bij een corner en benutte het buitenkansje vervolgens zelf: 0-1.

In de tweede helft was Wolfsburg niet in staat om de wedstrijd in het slot te gooien. De Duitse club staat na vijf wedstrijden op de tweede plaats. Over twee weken wacht een ontmoeting met Saint Étienne.

Young Boys - FC Porto 1-2
In de groep van Feyenoord klom FC Porto door een overwinning op koploper Young Boys naar de tweede plaats. De Portugezen begonnen de vijfde speelronde als hekkensluiter. Young Boys kwam via Christian Fassnacht al snel op voorsprong en leek Porto in de openingsfase te overdonderen, maar dat gebeurde niet.

Porto keerde de wedstrijd pas in de slotfase. Vincent Aboubakar sloeg in een tijdsbestek van drie minuten twee keer toe. Eerst deed hij dat in de 76e minuut en drie minuten later stond het door Aboubakar 0-2. Moussa Marega was twee keer de aangever.

Feyenoord is na het 2-2 gelijkspel tegen Rangers FC de hekkensluiter in Groep G.

Basaksehir - AS Roma 0-3
AS Roma heeft dankzij een overwinning op het Turkse Basaksehir een grote stap richting de volgende ronde weten te zetten. Het werd 0-3 in Istanbul. Alle goals van Roma vielen voor de rust. Na een half uur scoorde Jordan Veretout vanaf de stip. Kluivert maakte er vervolgens na een korte solo ook 0-2 van. De 0-3 van Edin Dzeko in de blessuretijd van de eerste helft was de nekslag voor Basaksehir.

Roma staat na vijf wedstrijden tweede en heeft acht punten. In de laatste groepswedstrijd wacht een ontmoeting met Wolfsberger, dat al zo goed als uitgeschakeld is. Koploper Borussia Mönchengladbach speelt tegen Basaksehir.