Spelersrapport: collectief falen bij PSV levert elf (!) onvoldoendes op

Spelersrapport: collectief falen bij PSV levert elf (!) onvoldoendes op

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 23:00do 28-11-2019 om 23:00

Een lamlendig en bijzonder zwak PSV werd donderdag gedegradeerd tot figurant door Sporting Portugal. Voor de ploeg van coach Mark van Bommel zit het Europa League-avontuur er bijna op. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit na de Europese afgang.

Lars Unnerstall – 5: De Duitser leek op het eerste oog weinig te verwijten bij de tegengoals, maar moet een 1.98 meter lange keeper zo'n schot van Bruno Fernandes niet keren? De keepersdiscussie duurt voort.

Denzel Dumfries – 4: Het was een schitterend doelpunt van Jérémy Mathieu, maar Dumfries leek toch echt de tijd te hebben om de 3-0 te voorkomen. Dat deed de kersverse aanvoerder niet.

Timo Baumgartl – 3,5: De Duitser steekt al enige tijd niet in grootse vorm en hij kon zich in Lissabon niet aan de malaise onttrekken. Hij veroorzaakte op ongelukkige wijze de penalty waar de 4-0 uitviel.

Nick Viergever – 4:  Viergever liet al snel zien dat PSV niet bij de les was. Bij de openingstreffer ging veel mis, maar de linkspoot liet doelpuntenmaker Luiz Phellype wel heel makkelijk voor zich kruipen.

Michal Sadilek – 5: De Tsjech is geen linksback, zo bewees de desastreuze avond in het Estádio José Alvalade andermaal.

Pablo Rosario – 4: Rosario bleef in de rust in de kleedkamer achter en dat viel volledig te begrijpen. Hij gaf Sporting-sterspeler Bruno Fernandes meteen veel ruimte en uit diens voorzet viel de 1-0.

Mohamed Ihattaren – 5: Ihattaren toont bij vlagen dat hij overloopt van het talent, maar ook hij verzoop in een zeer moeizaam draaiend PSV.

Jorrit Hendrix – 4,5: Niet alleen Rosario was Fernandes kwijt met een tegendoelpunt tot gevolg. De Portugees liep niet veel later simpel weg bij Hendrix en schoot fraai de 2-0 binnen.

Bruma – 4,5: Hij wilde zich laten zien tegen zijn oude club, maar was zéér ongelukkig in zijn aanvallende acties.

Donyell Malen – 4,5: De 'Mbappé en Neymar van PSV' konden hun team ook niet bij de hand nemen. Malen kwam nauwelijks in het stuk voor door de gebrekkige aanvoer van achteruit.

Steven Bergwijn – 4,5: Met de terugkeer van Bergwijn en Malen en de zege op sc Heerenveen was de hoop dat de crisis was bezworen, maar niets is minder waar. De twee kwamen nauwelijks op gevaarlijke plekken in balbezit.

Invallers

Gastón Pereiro – 5,5: Van Bommel greep na rust in, maar voor Pereiro en Gakpo was het een ondankbare en onmogelijke taak om PSV aan de praat te krijgen.

Cody Gakpo – 6: Gakpo bracht even wat meer schwung in het spel en schonk Ihattaren een goede kans, maar PSV was al te diep gezonken.

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws