Emery verder onder druk na nieuwe blamage met Arsenal, LASK-zege nekt PSV

Emery verder onder druk na nieuwe blamage met Arsenal, LASK-zege nekt PSV

28-11-2019 23:08
12

Arsenal is nog niet zeker van het bereiken van de volgende ronde van de Europa League. Op eigen terrein werd met 2-1 verloren van Eintracht Frankfurt, waardoor The Gunners tijdens de laatste speelronde nog aan de bak moeten.

Arsenal roept problemen over zichzelf af
Arsenal kwam in een schrikbarend leeg Emirates Stadium op voorsprong via Pierre-Emerick Aubameyang, maar twee goals van Daichi Kamada bezorgden Frankfurt de zege in Londen. Omdat Standard Luik gelijk speelde tegen Vitoria Guimaraes kunnen de Belgen in de slotronde nog over Arsenal heen gaan en de Londenaren uit het toernooi wippen. Dan moet Standard in Luik winnen van Arsenal en is een zege van Frankfurt op Vitoria nodig.

PSV uitgeschakeld door Oostenrijkse zege
LASK Linz heeft PSV een slechte dienst bewezen door in Noorwegen met 2-1 van Rosenborg te winnen. Door dat resultaat is PSV kansloos om de volgende ronde te halen, omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van de Oostenrijkers is. LASK kwam via Thomas Goiginger op 0-1, waarna de van AZ gehuurde Bjorn Johnsen gelijk maakte voor Rosenborg. De winnende goal kwam op naam van Dominik Frieser.

Malmö, Kopenhagen en Dinamo Kiev hopen nog
In de bijzonder spannende poule B heeft Malmö de spanning in de groep doen oplopen. Een knotsgek duel met Dinamo Kiev werd dankzij een late treffer van ex-Ajacied Markus Rosenberg (in zijn laatste wedstrijd als actief voetballer!) met 4-3 in Zweeds voordeel beslist, waardoor Malmö nu met acht punten tweede staat. Kopenhagen staat na de overwinning op Lugano, zwakke broeder in de groep, met negen punten eerste en Kiev heeft zes punten als nummer drie. Alles is nog mogelijk in deze groep.

Overige uitslagen:
Celtic - Rennes 3-1
Dudelange - APOEL 0-2
Lazio - CFR Cluj 1-0
Sevilla - Qarabag 2-0