Van Bommel cryptisch na vraag FOX: 'Seizoen mislukt? We zijn uit Europa'

Van Bommel cryptisch na vraag FOX: 'Seizoen mislukt? We zijn uit Europa'

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 23:44do 28-11-2019 om 23:44

Mark van Bommel ziet zichzelf nog steeds als de aangewezen persoon om het tij te keren bij PSV. Zijn club verloor donderdagavond met 4-0 van Sporting Portugal en ligt uit de Europa League.

"Sporting is gewoon een goede ploeg. Als je de goals zo makkelijk weggeeft verlies je met 4-0. Wij zijn gefrustreerd, iedereen is gefrustreerd. Er waren 2500 fans die vanuit Nederland hierheen kwamen. We hebben er zelf ook de pest in. Schaam je kapot? Het is logisch dat ze dat zingen", vertelt Van Bommel aan FOX Sports.

"We hebben het thuis tegen LASK laten liggen. Als we die hadden gewonnen zouden we negen punten hebben. We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt in de laatste uitwedstrijden", vervolgt Van Bommel.

PSV doorbrak zondag tegen sc Heerenveen een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Nu kan de club opnieuw beginnen. "Tegen Heerenveen speelden wij extreem goed in de eerste helft. Het is een compliment naar de jongens als je zo'n eerste helft tegen Heerenveen op de mat legt terwijl je zes keer niet hebt gewonnen. Hier hebben we ook een aantal goede aanvallen gehad. Dat kan, maar deze groep is zo jong. Als je met deze groep twee à drie jaar verder bent, ga je er niet zo makkelijk af door een corner en twee ingooien eraf gaat."

Van Bommel wijst op de ervaring van Luuk de Jong en Hirving Lozano, die afgelopen zomer vertrokken. Ook Angelino was een van de sterkhouders. "Ik kan van Mo Ihattaren niet verwachten dat hij de groep bij de hand neemt. Dat kan hij misschien wel over drie of vier jaar."

FOX vraagt aan Van Bommel of het seizoen mislukt is. "We zijn uit Europa, ja. Dus? Dat we eruit liggen. We wilden graag overwinteren in Europa. Ik zie altijd perspectief. Of ik het nog aan de praat krijg? Ja, natuurlijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws