Breaking news

Blunder Onana wordt Ajax fataal, alles hangt af van Ajax - Atalanta Bergamo

'Chemie tussen spelers en Slutsky uitgewerkt, willen niet voor trainer vechten'

'Chemie tussen spelers en Slutsky uitgewerkt, willen niet voor trainer vechten'

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 07:35vr 29-11-2019 om 07:35

Laatste update: vrijdag 29 november 2019 om 07:38vr 29-11-2019 om 07:38

Leonid Slutsky heeft vrijdagavond tegen SC Heerenveen een goed resultaat nodig om de gemoederen weer wat tot bedaren te brengen bij Vitesse. De Arnhemmers zijn de laatste weken in een dramatische vorm en de spelers lijken het vertrouwen in de coach volgens Vitesse-volger Richard van der Made van Omroep Gelderland kwijt.

"In het begin van het seizoen was het ook niet best, maar toen werden er nog punten gehaald", begint Van der Made zijn verhaal tegen de NOS. "Vitesse leefde echter boven zijn stand. Door de slechte resultaten van dit moment is er ook geen vertrouwen meer. En trainer Slutsky krijgt het team momenteel niet aan de praat."

Het lijkt volgens de journalist zelfs zo dat de spelers het vertrouwen in de Russische coach zijn verloren. "De chemie tussen de spelers en Slutsky lijkt uitgewerkt. Er staat geen team dat voor de trainer wil vechten. Het is veel te afwachtend, de ploeg gaat niet uit van eigen kracht. Ze spelen geen aanvallend voetbal, terwijl dat nota bene wel in het beleidsplan van Vitesse staat."

En dus denkt Van der Made dat Slutsky vanavond een goed resultaat nodig heeft tegen Heerenveen. "De druk neemt inderdaad toe, een groot deel van de supporters ziet hem het liefste gaan. Maar er is maar één man die daarover beslist: de Russische eigenaar Valeri Ojf en zijn entourage, die ik vaak zijn olievriendjes noem. Slutsky is op voorspraak van zijn steenrijke landgenoot naar Vitesse gekomen, dus een ontslag zou groot gezichtsverlies betekenen voor Oyf. Bovendien is Sloetski een van de best verdienende eredivisietrainers met naar verluidt acht ton per jaar. Dus die gooi je er niet zomaar uit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Slutsky de kans krijgen bij Vitesse?

Ja, het is een uitstekende coach
50%
Nee, het is de laatste weken te slecht
50%
(564 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws