Slot: 'Laatste halfuur alleen maar geschreeuwd dat we ballen erin moesten brengen'

Slot: 'Laatste halfuur alleen maar geschreeuwd dat we ballen erin moesten brengen'

29-11-2019 07:56
38

AZ mag dan verzekerd zijn van overwintering in de Europa League, maar coach Arne Slot was na de wedstrijd allesbehalve tevreden over het spel van zijn ploeg. Daarnaast lijken de Alkmaarders Pantelis Hatzidiakos lange tijd te moeten missen met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

"Dramatische wedstrijd van ons, daar kunnen we heel kort over zijn", begint Slot na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Alles wat fout kon gaan de eerste helft ging fout." De coach spoorde zijn team in de slotfase aan om directer te gaan spelen, maar tot zijn frustratie bleven de spelers het proberen met kort combinatievoetbal. "Ik moet zeggen dat ze ook daarin heel slecht geluisterd hebben. Ik denk dat ik het laatste halfuur alleen maar heb lopen schreeuwen dat ze die ballen erin moesten brengen", aldus een lachende Slot.

Daarnaast viel Hatzidiakos vlak voor rust geblesseerd uit met een op het oog zware knieblessure. "We weten niet of het ernstig is, ik heb hetzelfde gezien als dat jij gezien hebt", vervolgt Slot. "Ik vind het nooit zo prettig om te zien dat een speler er met een brancard uitgaat, met zijn handen voor zijn ogen. Dat zijn dingen die morgen uitgezocht worden en definitief bepaalt kunnen worden."