Arsenal beleeft slechtste reeks in 27 jaar: Britse media voorspellen ontslag Emery

Arsenal beleeft slechtste reeks in 27 jaar: Britse media voorspellen ontslag Emery

29-11-2019 08:32
8

Unai Emery moet vrezen voor een ontslag bij Arsenal. De Spaanse manager is nog verder onder vuur komen te liggen de 1-2 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt in de Europa League.

Volgens Sky Sports komt de clubleiding van The Gunners vrijdag bijeen om over de toekomst van Emery te praten. The Sun stelt dat het wel eens einde oefening kan zijn voor de voormalig trainer van Sevilla en Paris Saint-Germain nu Arsenal al zeven duels op rij wacht op een overwinning, de slechtste reeks van de club sinds 1992.

Martin Keown, oud-verdediger van de Londenaren, is kritisch op Emery, maar denkt niet dat hij al ontslagen wordt. "De keuzes van de trainer, de motivatie, de wissels, alles ontbrak eraan. Het was een hopeloos optreden", zegt hij als analist bij BT Sport. "Arsenal heeft momenteel de vorm van een degradatiekandidaat. Zeker is dat er iets moet worden besloten, anders zakt de club nog verder weg. Maar er staat niet zo snel een opvolger klaar voor Emery."

Britse media als The Telegraph en The Guardian slijpen desondanks de messen. Volgens hen kan het niet lang duren voordat Emery op straat staat. De onder vuur liggende manager zelf probeert positief te blijven. "We verloren van een erg goede ploeg. Ik vind dat we ons hebben verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. We staan nog steeds eerste en zijn in de race om ons te kwalificeren voor de volgende ronde. Helaas is dat niet nu al gelukt."