PSV staat voor loodzware klus in Eredivisie: 'We moeten niet aan de titel denken'

PSV staat voor loodzware klus in Eredivisie: 'We moeten niet aan de titel denken'

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 09:57vr 29-11-2019 om 09:57

Laatste update: vrijdag 29 november 2019 om 12:03vr 29-11-2019 om 12:03

Timo Baumgartl geeft aan dat PSV de ruggen moet rechten en het resultaat tegen Sporting Portugal van donderdagavond moet vergeten. Een Eredivisie-titel lijkt echter ook ver weg dit seizoen, waardoor de KNVB Beker het enige tastbare lijkt wat PSV nog kan pakken.

De verdediger wist na vijftien minuten spelen dat het een lastige avond zou worden in Portugal. PSV keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Luis Phellype en Bruno Fernandes. Voorafgaand aan de wedstrijd wilden de spelers ervoor zorgen dat de kansen levend bleven. "We wilden dit en dat en hadden ook de eerste kans. Maar als je dan met 3-0 achter staat in de rust... Dat mag niet in zo’n grote wedstrijd", vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

"Ik heb bij Stuttgart tijden als deze meegemaakt, dat je moeilijk wedstrijden wint", vervolgt Baumgartl over de crisis bij PSV. "Je ziet hoe lastig het is om met een jong team uit zo'n periode te komen. We hebben alles geprobeerd, maar er gaat te veel fout." De titel in de Eredivisie lijkt daarnaast ook ver weg voor de Eindhovenaren. "We moeten niet aan de titel denken, maar vooral naar onszelf kijken en niet naar de tegenstanders. We moeten winnen en weer vertrouwen krijgen, dan zie je dat wij echt wel kunnen voetballen. Begin dit seizoen hadden we een goede periode, toen hebben we Sporting bijvoorbeeld verslagen", sluit de Duitser af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws