'Absolute schaarste' voor EK-kaarten Oranje: 'Twintig of dertig keer meer vraag'

'Absolute schaarste' voor EK-kaarten Oranje: 'Twintig of dertig keer meer vraag'

29-11-2019 13:09
33

Mensen die volgend jaar zomer een EK-wedstrijd van Oranje willen bezoeken, moeten heel veel geluk hebben. Toernooidirecteur Gijs de Jong, die namens de KNVB betrokken is bij de wedstrijden in Amsterdam, spreekt van absolute schaarste aan kaarten.

Alle groepswedstrijden van Oranje worden deze zomer in de Johan Cruijff Arena afgewerkt en een groot gedeelte van de beschikbare kaarten voor die wedstrijd is al verkocht. De Jong denkt dat zo'n tachtig procent van de kaarten niet meer beschikbaar is. "De vraag overschrijdt het aanbod wel twintig tot dertig keer", zegt hij, opgetekend door Het Parool. "Er is absolute schaarste."

De neutrale vakken zijn al verkocht, de kaarten voor desbetreffende bonden gaan na de loting in de verkoop. "In Amsterdam gaat het om 6000 tot 7000 tickets per wedstrijd", zegt De Jong. Als je een kaart wilt kopen voor een EK-wedstrijd van Oranje moet je in het bezit zijn van een Oranje ClubCard. Daarnaast hebben mensen die vaker wedstrijden van het Nederlands elftal hebben bezocht meer kans tijdens de verloting van de kaarten.