Fraser ontdaan: 'De impact is behoorlijk groot, voor mij helemaal'

Fraser ontdaan: 'De impact is behoorlijk groot, voor mij helemaal'

29-11-2019 15:11
7

Sparta speelt komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Willem II met rouwbanden vanwege het overlijden van Pim Verbeek. De oud-trainer overleed deze week op 63-jarige leeftijd. Henk Fraser heeft het er moeilijk mee.

Fraser kwam Verbeek gedurende zijn carrière vaak tegen en is ontdaan door het nieuws. "De impact is behoorlijk groot. Voor mij helemaal", vertelt de Sparta-trainer aan RTV Rijnmond. "Toen ik naar Rotterdam terugkwam, was hij de trainer bij Feyenoord. Als nieuweling heeft hij veel voor mij betekend."

Wedden

Meer odds

"Nu bij Sparta was dit ook zo. Als trainer heb ik met mensen te maken die veel meer ervaring hebben. Nu hij er niet meer is, besef ik pas hoe veel impact hij heeft gehad."

Verbeek werkte op Het Kasteel als bestuurslid technische zaken en staat aan de basis van het huidige succes van Sparta, benadrukt Fraser. "Hij is één van de meest correcte mensen in de voetballerij. Hij is in staat om rust te brengen binnen heel de organisatie. Iedereen accepteerde het als hij over technische zaken sprak."