'Als ik me in december niet belangrijker voel, moet ik verder kijken dan Barça'

'Als ik me in december niet belangrijker voel, moet ik verder kijken dan Barça'

29-11-2019 19:45
32

Arturo Vidal is aan zijn tweede seizoen bij FC Barcelona bezig en voelt zich als een vis in het water in Catalonië, maar hoopt alleen dat hij vaker aan spelen toekomt. De 32-jarige Chileen overweegt zelfs om te vertrekken als hij niet vaker aan spelen toekomt.

Vidal tekende zaterdag voor de winnende treffer tegen hekkensluiter Leganés, maar deed dat als invaller. De middenvelder maakte sowieso slechts twee keer de negentig minuten vol in competitie- en Champions League-verband. "Ik zou hier het liefst voor altijd blijven. Maar ik moet competitief zijn en van dag tot dag kijken. Als ik me in december of aan het einde van het seizoen niet belangrijker voel dan nu, dan moet ik verder kijken en mijn horizon verbreden", kondigt hij aan in gesprek met het Catalaanse TV3.

Mede dankzij zijn goal bij Leganés staat Barça bovenaan in de Primera División. Vidal wil zich echter nog lang niet rijk rekenen. "Je zou kunnen zeggen dat het allemaal wel prima gaat. Maar we hebben als team doelstellingen, namelijk het winnen van prijzen: en als we dat willen, zullen we nog veel moeten verbeteren", oordeelt de Chileen.