Volendam neemt 'periode-pole' over van NEC, Roda-Excelsior tijdelijk gestaakt

29-11-2019 22:00 Laatste update: 23:44
27

NEC ging als koploper de voorlaatste speelronde van de tweede Keuken Kampioen Divisie-periode in, maar heeft de pole position aan FC Volendam over moeten laten. De ploeg van Wim Jonk trok aan De Dijk het onderlinge treffen naar zich toe en heeft de periodetitel voor het grijpen.

De thuisploeg denderde in het eerste half uur over NEC heen en liep in rap tempo uit naar een 2-0 voorsprong. Kevin Visser en Martijn Kaars waren de gevierde mannen in Volendam. Kort na rust gaf Jellert van Landschoot met een rake schuiver het startschot voor een razend spannende tweede helft. Ondanks kansen over en weer werd er pas in de blessuretijd weer gescoord. Ibrahim El Kadiri bezorgde FC Volendam met een van richting veranderd schot een 3-1 zege. De Wijdbroeken kunnen op bezoek bij FC Eindhoven de kroon op de tweede periode zetten.

SC Cambuur verstevigde zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk de Jong begon slap aan het thuisduel met Jong AZ en deed Félix Correia al na drie minuten de 0-1 cadeau. Die schade was echter in een mum van tijd gerepareerd via Stanley Akoy en een fraaie stift van Issa Kallon. Een kwartier voor tijd voegde goudhaantje Robert Mühren nog maar eens een treffer aan zijn statistieken toe: de Noord-Hollander profiteerde van geklungel achterin bij Jong AZ en legde de 3-1 eindstand vast. De Graafschap kan zondag weer op drie punten komen wanneer het wint van Go Ahead Eagles.

Het meeste tumult vond plaats bij Roda JC-Excelsior. De wedstrijd werd bij een 1-2 stand tijdelijk stilgelegd: Rai Vloet raakte geblesseerd na een duel, provoceerde de Roda JC-aanhang en werd bekogeld met allerlei voorwerpen. De wedstrijd werd na een korte afkoelingsperiode tijdelijk stilgelegd en Excelsior liep uiteindelijk uit naar een 1-4 zege: Joël Zwarts maakte op Black Friday zijn tweede van de avond en Ahmad Mendes Moreira strooide extra zout in de Zuid-Limburgse wonden.