Linssen 'geraakt' na afscheid Slutsky: 'Man naar m'n hart, superlief, goudeerlijk'

Linssen 'geraakt' na afscheid Slutsky: 'Man naar m'n hart, superlief, goudeerlijk'

29-11-2019 22:50
28

Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen verscheen aangeslagen voor de camera's van FOX Sports na het vertrek van trainer Leonid Slutsky. De Rus kondigde vrijdagavond zijn afscheid aan, nadat Vitesse een 0-2 voorsprong had weggegeven tegen sc Heerenveen.

De Arnhemmers hebben nu vijf competitiewedstrijden op rij verloren en Slutsky kwam tot de conclusie dat hij niet voor de ommekeer kon zorgen. Linssen was 'geraakt' door de boodschap van Slutsky in de kleedkamer. "Het is een man naar mijn hart, superlief, goudeerlijk. Je gunt hem dit leed niet. Als je hem dan voor de groep ziet staan om afscheid te nemen, dan geeft dat geen lekker gevoel."

Het afscheid van de trainer verliep volgens Linssen op een 'chique' manier. "Hij bedankte ons voor alles, we kunnen hem altijd bellen. Hij vond het mooi om met ons te werken. Hij gunde ons het beste." De 29-jarige Limburger had het gevoel dat Vitesse mét Slutsky een sportieve ommekeer had kunnen bewerkstelligen. "Ik geloof in hem als trainer. Vandaag (vrijdag, red.) ook weer. Het zat niet meer, maar daar kon hij ook niets aan doen."

Slutsky was bezig aan zijn tweede seizoen in Arnhemse dienst. Vorig seizoen liep Vitesse in de finale van de play-offs Europees voetbal mis. Dit seizoen begon de club cijfermatig uitstekend, maar was het regelmatig onrustig: zo werd Riechedly Bazoer disciplinair geschorst na een ruzie met Jay-Roy Grot.