'Ajax en miskoop Orejuela gaan uit elkaar: 1,5 miljoen euro uit Belo Horizonte'

'Ajax en miskoop Orejuela gaan uit elkaar: 1,5 miljoen euro uit Belo Horizonte'

30-11-2019 00:00
58

Luis Manuel Orejuela staat op het punt om definitief te vertrekken bij Ajax, meldt het Braziliaanse Rádio Itatiaia. De rechtsback uit Colombia wordt sinds het begin van het kalenderjaar verhuurd aan Cruzeiro en zou aanvankelijk per 31 december terugkeren in Amsterdam, waar hij nog tot medio 2022 vastligt.

In het huurcontract van Orejuela is echter een clausule van circa 1,3 miljoen euro opgenomen, waarmee Cruzeiro vijftig procent van zijn transferrechten in handen kan krijgen. De club liet onlangs al weten dat het alles in het werk zou stellen om het benodigde bedrag op tafel zou kunnen leggen en lijkt daarin geslaagd te zijn. Rádio Itatiaia meldt dat Ajax al op de hoogte is gebracht door de Brazilianen, die tot 30 december de tijd hebben om de afkoopsom over te maken. In dat geval kan Orejuela een meerjarig contract ondertekenen in Belo Horizonte.

De viervoudig international van Colombia kwam in 2017 over van Deportivo Cali, dat circa 3,5 miljoen euro uit Amsterdam ontving. Orejuela's Eredivisie-bijdrage bleef echter beperkt tot één helft tegen AZ in december 2017. In Brazilië is hij echter opgebloeid en werd hij voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg.