De Gelderlander: Sturing topkandidaat om Slutsky op te volgen bij Vitesse

De Gelderlander: Sturing topkandidaat om Slutsky op te volgen bij Vitesse

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 07:29za 30-11-2019 om 07:29

Edward Sturing is dé topkandidaat om Leonid Slutsky op te volgen bij Vitesse. De Russische coach vertrok zaterdagavond na de verliespartij bij SC Heerenveen.  Sturing is een clubicoon in Arnhem en heeft ervaring met het werk als interim-coach.

Dat meldt De Gelderlander zaterdag. Sturing was twee jaar geleden ook al even als interim-trainer actief bij Vitesse en leidde de club toen naar Europees voetbal. Technisch directeur Mohammed Allach geeft aan 'zo snel mogelijk met een oplossing te komen' en dat er 'intern beraad' is om de ontstane situatie op te lossen. Sturing zat vorig seizoen nog in de technische staf van Vitesse, maar koos voor een functie in de opleiding aangezien Slutsky geen gebruik van hem maakte.

Er was al de nodige kritiek op de speelwijze van Slutsky binnen de club. Allach is een groot voorstander van het 'Peter Bosz-voetbal', waarbij er verzorgd en aanvallend voetbal op de mat gelegd moet worden. De technisch directeur had dan ook kritiek op de speelwijze van Slutsky, maar hield dit altijd binnenskamers. De toekomst van Oleg Yarovinski en de broers Berezutski bij de club is nog onbekend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws