BBC: Ten Hag 'hot property' voor Arsenal, Ajax-trainer mogelijke opvolger Emery

BBC: Ten Hag 'hot property' voor Arsenal, Ajax-trainer mogelijke opvolger Emery

30-11-2019 08:08
56

Erik ten Hag is een van de kandidaten om Unai Emery op te volgen bij Arsenal. De Ajax-coach staat op een lijstje van de BBC, waarin een aantal kanshebbers op de baan in Londen op een rij worden gezet.

De BBC noemt Ten Hag een 'hot property' voor veel clubs in Europa. 'Hij leidde Ajax naar de halve finale in de Champions League, in zijn eerste volledige seizoen bij de club. Hij heeft een indrukwekkend winstpercentage van 75 procent', zo valt er te lezen.

Ten Hag is niet de enige trainer die in beeld is bij The Gunners. Zo staat ook Nice-manager Patrick Vieira hoog op het lijstje. De Fransman maakte deel uit van The Invincibles, het team van Arsenal uit het seizoen 2003/2004. Voormalig keeper David Seaman, die dertien seizoenen onder de lat stond bij de club, ziet Vieira graag naar Arsenal komen. "Ik weet zeker dat Arsenal-fans het geweldig zouden vinden dat Patrick terugkomt naar de club. Ik denk dat hij de juiste persoon zou zijn."

Naast Ten Hag en Vieira worden ook Massimiliano Allegri (clubloos), Nuno Espirito Santo (Wolverhampton Wanderers), Fredrik Ljungberg (nu al interim-coach bij de club), Mikel Arteta (assistent-trainer bij Manchester City), Mauricio Pochettino (clubloos), Eddie Howe (Bournemouth), Rafael Benitez (Dalian Yifang) en Carlo Ancelotti (Napoli) genoemd.