Ten Hag pakte vakantiedagen af van FC Twente-spelers: 'Typisch Erik, haha'

Ten Hag pakte vakantiedagen af van FC Twente-spelers: 'Typisch Erik, haha'

30-11-2019 09:00
22

Wout Brama werd in de B1 bij FC Twente getraind door Erik ten Hag. De middenvelder denkt terug aan die tijd en geeft aan dat hij voldoende discussies heeft gevoerd met de trainer, die nu furore maakt bij Ajax en het zondag opneemt tegen de Enschedese club.

"We zijn allebei nogal eigenwijs en dat leverde nog wel eens strijd op. Maar dat gebeurde altijd wel vanuit een gevoel van wederzijds respect", vertelt Brama tegen het Algemeen Dagblad. Voor Ten Hag was de B1 van Twente zijn eerste klus als trainer. "Het eerste wat hij bij de kennismaking met de groep voor de zomer vertelde, was dat hij ons een paar vakantiedagen ging afpakken en dat we eerder moesten beginnen. Typisch Erik haha...je zag de spelers kijken van: wat is dit voor een kerel? Ik vond het eerlijk gezegd wel prima."

Brama is lovend over de trainerskwaliteiten van Ten Hag en ziet dat hij spelers écht beter maakt. "Vanaf de eerste dag was hij anders dan andere trainers die ik had gehad. Tactisch was hij veel verder. Later heeft hij me als trainer van Utrecht opgehaald. Ik vind hem een geweldige trainer. Hij vraagt veel van zijn spelers en als je daarin meegaat en dat omarmt, kun je je als speler geen betere wensen. Hij maakt spelers en een team beter met een andere manier van trainen."

Ajax en FC Twente trappen zondag om 12:15 af in de Grolsch Veste.