'Ajax zal aankloppen voor Stengs en Boadu en gaat vast ook weer voor Bergwijn'

'Ajax zal aankloppen voor Stengs en Boadu en gaat vast ook weer voor Bergwijn'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 10:18za 30-11-2019 om 10:18

Laatste update: zaterdag 30 november 2019 om 11:14za 30-11-2019 om 11:14

Ajax zou zich volgende zomer zomaar weer kunnen gaan melden voor Steven Bergwijn en het is ook te verwachten dat directeur voetbalzaken Marc Overmars bij AZ aanklopt voor Calvin Stengs en Myron Boadu, zegt Telegraaf-journalist Mike Verweij. De verslaggever verwacht dat de Amsterdammers de concurrentie in Nederland willen verzwakken.

In de Voetbalpodcast van de Telegraaf wordt, naar aanleiding van de interesse van Ajax in Flamengo-toptalent Reinier, de transferstrategie van Ajax besproken. "Robert Eenhoorn (algemeen directeur van AZ, red.) zal liever stikken dan dat hij aan Ajax verkoopt, maar ik kan me niet anders voorstellen dan dat Ajax aan zal gaan kloppen voor Stengs en Boadu", zegt Ajax-watcher Verweij. "Ook zullen ze zich weer melden voor Bergwijn bij PSV, die hebben het geld wel nodig."

Nieuwe spelers zijn in de zomer van 2020 waarschijnlijk hard nodig, omdat er veel basisspelers een toezegging hebben gehad dat ze voor het juiste bedrag weg mogen. "Er staat niets op papier, maar Overmars heeft wel bij zaakwaarnemers en spelers aangegeven voor welk bedrag ze weg mogen", legt Verweij uit. "Ajax is heel blij dat ze zijn gebleven en dat betekent dat er in de toekomst met ze wordt meegedacht. Dan kun je denken aan Onana, Van de Beek en Tagliafico die weggaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws