De Boer neemt Oranje onder de loep: 'Ik twijfel of Dumfries die kwaliteiten heeft'

De Boer neemt Oranje onder de loep: 'Ik twijfel of Dumfries die kwaliteiten heeft'

30-11-2019 12:01 Laatste update: 13:10
77

Frank de Boer vindt het zonde dat Sergiño Dest van Ajax niet voor het Nederlands elftal heeft gekozen. De trainer van Atlanta United denkt dat Dest, die voor Team USA zal gaan uitkomen, de ideale oplossing was geweest voor het rechtsbackprobleem van Oranje.

De Boer denkt dat het Nederlands elftal ver kan komen op het EK van 2020, maar ziet één minpunt aan het elftal. "De rechtsbackpositie vind ik nog een heikel punt", zegt de voormalig Ajax-trainer in een interview met het Haarlems Dagblad. "Veltman doet het goed, maar is geen echte rechtsback. Kenny Tete is eenzelfde type als Veltman."

Ook Denzel Dumfries kan De Boer niet bekoren. "Je wilt toch iemand die in balbezit ook wat kan brengen", legt de manager van Atlanta uit. "Ik twijfel of Denzel Dumfries die kwaliteiten heeft. Wat dat betreft is het echt zonde dat Sergiño Dest van Ajax voor het Amerikaanse elftal heeft gekozen. Ik vind hem wel het ideale type voor de rechtsbackpositie bij Oranje."

Toch tipt De Boer Oranje voor het komende EK. "Jonge gasten als Donyell Malen en Calvin Stengs zijn dan een halfjaar verder. De basis is sterk en er komt een hoop talent aan. Nederland kan van iedereen winnen."