Sarri verklaart De Ligt-piek: 'Denk dat er wel sprake is van een causaal verband'

Sarri verklaart De Ligt-piek: 'Denk dat er wel sprake is van een causaal verband'

30-11-2019 16:06 Laatste update: 16:16
18

Matthijs de Ligt heeft sinds kort een 'personal trainer' bij Juventus. Dat bevestigt trainer Maurizio Sarri. De vorig seizoen gestopte Andrea Barzagli blijkt veel met de twintigjarige Nederlander bezig.

Barzagli zette afgelopen zomer een punt achter zijn carrière en werd eind september toegevoegd aan de technische staf van Sarri. In zijn nieuwe rol is de Italiaan vooral bezig met de verdedigers. De Ligt plukt daar de vruchten van, getuige de sterk verbeterde prestaties van de Oranje-international de laatste weken.

"Het is duidelijk dat Barzagli een waardevolle bron is voor ons en dat hij De Ligt veel kan leren, zowel individueel als in teamverband", vertelt Sarri op de persconferentie, daags voor het competitieduel met Sassuolo. "We spelen om de drie dagen, dus we kunnen niet veel trainen. Maar Matthijs kan wel een kwartiertje videobeelden bekijken met Barzagli. Dat levert interessante dingen op."

"Het heeft een positieve invloed op Matthijs", stelt Sarri. "Hij speelt met veel meer vertrouwen en flair. Ik denk dat er wel sprake is van een causaal verband. Los daarvan past Matthijs zich steeds beter aan aan de Italiaanse manier van spelen. Hij voelt zich steeds beter op zijn gemak."