Liverpool snijdt zichzelf bijna in de vingers, maar dankt Van Dijk én West Ham

Liverpool snijdt zichzelf bijna in de vingers, maar dankt Van Dijk én West Ham

30-11-2019 17:51 Laatste update: 17:55
30

Liverpool heeft zaterdagmiddag een volgende stap gezet richting het langverwachte landskampioenschap. The Reds boekten dankzij twee rake kopballen van Virgil van Dijk een regelmatige thuiszege op Brighton & Hove Albion: Leicester City is voorlopig de enige overgebleven achtervolger.

Liverpool leek zo snel mogelijk zaken te willen doen tegen de ploeg van Davy Pröpper en liep ook al snel uit naar een 2-0 voorsprong: Trent Alexander-Arnold nam eerst een vrije trap en vervolgens een hoekschop, Van Dijk torende tot twee keer toe boven iedereen uit.

De thuisploeg verzuimde echter om de wedstrijd definitief te beslissen en kwam inde slotfase toch in de problemen. Doelman Alisson maakte hands en moest met rood van het veld af: zijn vervanger Adrián moest direct vissen na een listig genomen vrije trap van Lewis Dunk. The Reds wankelden en bibberden zich een weg naar het eindsignaal, maar boekten alsnog hun dertiende zege in veertien wedstrijden.

Manchester City liet eerder op de dag twee punten liggen tegen Newcastle United, maar Chelsea verzuimde te profiteren. The Blues verloren zaterdag al van Manchester City en lieten zich een week later verrassen in de stadsderby tegen West Ham United. De opgestoomde linksback Aaron Cresswell kapte kort naar rust naar binnen en zorgde voor de verrassende 0-1 op Stamford Bridge. Leicester City treedt zondag aan tegen Everton en kan zijn tweede plek in de Premier League dan verstevigen.

Overige uitslagen:
Tottenham Hotspur-Bournemouth 3-2
Burnley-Crystal Palace 0-2