Oranje mag handjes dichtknijpen: 'Alsof je loot voor de kwalificatie'

Oranje mag handjes dichtknijpen: 'Alsof je loot voor de kwalificatie'

30-11-2019 18:59 Laatste update: 19:37
18

Het Nederlands elftal kent twee tegenstanders voor de groepsfase op het EK 2020. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt in Amsterdam het op tegen Oekraïne en Oostenrijk. VoetbalPrimeur zet de Twitter-reacties op een rij.

Bij FOX Sports werd snel gereageerd op de loting van het Nederlands elftal. Volgens Ronald de Boer is Oostenrijk een goede ploeg, 'beter dan Oekraïne'.

Over het algemeen wordt de koppeling van Oranje aan Oostenrijk als gunstig gezien. Nederland had ook Portugal kunnen treffen, maar de Portugezen zitten in de Groep des Doods met Duitsland en Frankrijk. Oranje is nu torenhoog favoriet.

In Oostenrijk ziet men de uitkomst van de loting ook als positief. De Oostenrijkers zitten in 'een haalbare groep, die ruikt naar plaatsing voor de volgende ronde'.

De derde EK-opponent wordt eind maart pas bekend. Als Roemenië door de play-offs komt, heeft men als gastland het eerste recht op een plekje in Groep C. Gebeurt dit niet, dan treft Oranje één van de vier Divisie D-ploegen: oude bekende Wit-Rusland, Kosovo, Noord-Macedonië of Georgië.