Speculaties over Barcelona en Koeman: 'Als ik vertrek, dan pas na het EK'

Speculaties over Barcelona en Koeman: 'Als ik vertrek, dan pas na het EK'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 20:19za 30-11-2019 om 20:19

FC Barcelona hoeft in de aanloop naar het EK van 2020 niet aan te kloppen bij Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje droomt ervan trainer te worden in Camp Nou, maar wil zich eerst richten op zijn eerste eindtoernooi.

Barça-trainer Ernesto Valverde staat onder druk en beschikt over een aflopend contract, waardoor er in Catalonië volop wordt gespeculeerd over kandidaat-opvolgers. Koeman lijkt een goede kans te maken, maar zijn droomclub hoeft voorlopig niet aan te kloppen.

"Het lijkt me logisch dat ik mijn hoofd en aandacht vol richt op het Nederlands elftal tijdens EURO 2020. Dan lijkt het me dus niet raadzaam om met andere zaken dan het toernooi bezig zijn", verklaart de bondscoach, geciteerd door De Telegraaf. "Wat de toekomst precies brengt, weet ik niet, maar als ik vertrek zal ik daarover pas na het Europees kampioenschap een beslissing nemen.”

Een aantal weken geleden maakte Nico-Jan Hoogma, de technische man bij de KNVB, bekend dat Koeman een 'Barcelona-clausule' in zijn contract heeft staan. De bondscoach zelf weerlegde dat vervolgens. Het gaat volgens Koeman 'alleen om een moment ná het EK'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws