Willem II maakt er een feestwedstrijd tegen Sparta van en klimt naar plek 4

30-11-2019 20:17 Laatste update: 20:19
35

Groot feest in Tilburg: Willem II is zaterdag opgeklommen naar een voorlopige vierde plek in de Eredivisie. De ploeg van Adrie Koster ontving Sparta in het eigen Koning Willem II Stadion en boekte een overtuigende, probleemloze en dik verdiende zege op de Rotterdammers.

Het gemis van Miquel Nelom deerde Willem II allerminst: de thuisploeg kwam na vijf minuten zelfs op voorsprong. Na balverlies van Abdou Harroui werd Ché Nunnely uiteindelijk vrijgespeeld en zorgde de rechtsbuiten voor 1-0. De superieure thuisploeg denderde door en liep voor rust al uit naar een 3-0 voorsprong. Mike Trésor Ndayishimiye scoorde na een combinatie met Nunnely en Freek Heerkens scoorde van afstand na een afgeslagen corner.

Ook de tweede helft verliep ellendig voor Sparta: het meest opvallende wapenfeit aan Rotterdamse zijde was de achtste gele kaart van het seizoen voor Adil Auassar. Na een uur spelen kon Mats Köhlert ongehinderd de 4-0 binnen schuiven. Dit werd ook de eindstand: dat Vangelis Pavlidis en Nunnely nog grote kansen misten, was voor Sparta een meevaller en maakte de feestende Willem II-aanhang bar weinig uit.

De Tricolores nemen afstand van Vitesse en klimmen over sc Heerenveen en FC Utrecht - dat zondag overigens nog tegen RKC Waalwijk speelt - heen. Sparta blijft voorlopig in de middenmoot hangen.