'Monstergroep' op EK: 'Wij zijn niet de favoriet in de poule'

'Monstergroep' op EK: 'Wij zijn niet de favoriet in de poule'

30-11-2019 20:40 Laatste update: 20:52
33

Drie beduusde gezichten bij de EK-loting: Didier Deschamps, Joachim Löw en Fernando Santos werden met hun Frankrijk, Duitsland en Portugal aan elkaar gekoppeld, en waren daar allemaal niet blij mee.

Löw zei na afloop van de EK-loting dat de Groep des Doods een enorme uitdaging wordt. "Als je voetbalt leef je van dit soort wedstrijden. Je moet op de limiet spelen om verder te komen. Dit is een grote uitdaging voor onze jonge ploeg, die in een transitie zit." De derde tegenstander van Duitsland wordt na de play-offs bekend: IJsland, Bulgarije, Hongarije, Georgië, Wit-Rusland, Noord-Macedonië en Kosovo komen in aanmerking om in Groep F terecht te komen.

"Deze wedstrijden zullen de voetbalkoorts in Duitsland aanwakkeren", zegt Fritz Keller, voorzitter van de Duitse voetbalbond, tegen BILD. "Dit is een monsterpartij." Directeur Olivier Bierhoff drukte Duitsland gelijk in de underdogrol. "We gaan zeker niet als favoriet aan deze groep beginnen." Löw voegde daar nog aan toe: "Frankrijk is het beste team, zij zijn de wereldkampioen. De Fransen zijn absoluut de favoriet."

Frankrijk
De Franse bondscoach Didier Deschamps zei direct na de loting tegen L'Equipe: "Het is een moeilijke groep, maar ik denk dat Joachim Löw en Fernando Santos daar hetzelfde over denken. Dit is de moeilijkste groep, maar we moeten het accepteren." Frankrijk opent het toernooi tegen Duitsland in München. "Je moet er op het EK altijd direct staan. Elk punt in elke wedstrijd zal heel belangrijk zijn."