Fortuna overwint de mist en verslaat Groningen in afschuwelijk slechte wedstrijd

30-11-2019 21:45 Laatste update: 21:47
36

Fortuna Sittard heeft drie punten over gehouden aan een oersaaie wedstrijd tegen FC Groningen. Een treffer van Rasmus Karjalainen in de slotfase was genoeg voor de Limburgers om de buit in Sittard te houden: 1-0.

Van vuurwerk op het veld was vijfenzeventig minuten geen enkele sprake, maar de Groningse fans zorgden toch voor rookontwikkeling in het stadion. Door de fakkels en de dichte mist kon er even niet gevoetbald worden en moest de wedstrijd tijdelijk stilgelegd worden door scheidsrechter Martens. Na een kleine pauze van een minuut of tien werd er doorgevoetbald, maar veel gebeurde er niet.

Ook na de rust konden beide ploegen geen moment vermaken. Het bezoek uit Groningen kreeg nog wel de meeste mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar alles wat de ploeg van Danny Buijs deed miste overtuiging. Toen in het laatste kwartier van de wedstrijd de mist (ditmaal vanwege weersomstandigheden) dichter werd leek een bloedeloze 0-0 een logische uitslag, maar dat gebeurde niet.

Rasmus Karjalainen, de Finse aanvaller van Fortuna, besloot namelijk anders. Hij benutte een rebound van dichtbij en zette de Limburgers daarmee plotseling op 1-0. Een slotoffensief van Groningen kwam er tot teleurstelling van trainer Buijs niet en daarmee bleef de zak met punten in Sittard achter. Met die punten heeft Fortuna er nu vijftien en staat het met dat aantal dertiende. Het gat met VVV, dat op de zestiende plek staat, is drie punten. De Noord-Limburgers hebben wel nog een wedstrijd tegoed.