Swingend Heracles duwt ADO dieper in de problemen dankzij topschutter Dessers

30-11-2019 22:38
86

Heracles Almelo heeft de zorgen bij ADO Den Haag nog groter gemaakt. Mede dankzij Cyriel Dessers, die met twee goals een groot aandeel had in de zege en voorlopig topscorer is van de Eredivisie, werd het 4-0 op Erve Asito.

ADO beloofde na de bijzonder zwakke eerste helft tegen Willem II verbetering op bezoek bij Heracles, maar daar was helemaal niets van te merken. Het was de ploeg van trainer Frank Wormuth die de lakens uitdeelde en bij de rust ook met 2-0 voor stond. Cyriel Dessers nam een lekker passje van Alexander Merkel knap mee en prikte binnen, waarna Mauro Junior de marge vlak voor rust verdubbelde door een counter af te ronden.

Ook na de pauze was de felheid en agressiviteit bij ADO ver te zoeken. De 3-0 van Heracles hing in de lucht en via Dessers kwam die er een kwartier na het begin van de tweede helft ook. Hij werkte een voorzet van Mohammed Osman binnen, waarmee de overwinning wel binnen was voor de thuisploeg en Dessers met elf goals vooralsnog topscorer is van de Eredivisie. De 4-0 van Alexander Merkel viel vijf minuten later ook al en een afstraffing lag in het verschiet voor ADO, maar in de slotfase liet keeper Luuk Koopmans geen bal meer door.

De Residentieclub dacht zelfs nog een eretreffer te maken via Tomas Necid. Na bestudering van de beelden bleek echter dat de Tsjech de bal met de arm had meegenomen, waardoor de goal werd afgekeurd. 4-0 was dan ook de verdiende eindstand. ADO blijft door de nederlaag op plek zeventien staan en moet met angst en beven gaan kijken naar de verrichtingen van VVV, PEC Zwolle en FC Emmen. Als die ploegen dit weekend een resultaat halen neemt de achterstand van de ploeg van trainer Fons Groenendijk op de 'veilige plaatsen' alleen maar toe.