Engelse media lyrisch over Van Dijk: 'Iedere week een masterclass verdedigen'

Engelse media lyrisch over Van Dijk: 'Iedere week een masterclass verdedigen'

30-11-2019 23:37 Laatste update: 23:42
46

Virgil van Dijk kopte Liverpool zaterdagmiddag naar een 2-1 zege op Brighton en in de Engelse pers is men lovend over de rol van de Nederlandse stopper. Maandag wordt bekend wie de Gouden Bal wint en de Engelsen vinden dat VVD die prijs toekomt. VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Engelse kranten.

The Daily Mirror steekt de loftrompet over Van Dijk, die 'een reus in het Engelse voetbal' wordt genoemd. Niemand is zo dominant als de captain van Oranje en hij 'torende boven Brighton uit zoals de Eiffeltoren boven Parijs uittorent, de stad waar maandag de winnaar van de Gouden Bal bekend wordt gemaakt'. De Engelse tabloidkrant gokt dat Lionel Messi de prijs zal winnen, maar benadrukt dat er geen andere speler is die zo veel positieve invloed heeft gehad op een club als Van Dijk bij Liverpool.

De reactie van de fans van Liverpool is aanleiding voor The Liverpool Echo om zijn cruciale status voor The Reds aan te stippen. 'Midweeks lag de verdediger nog op de grond tegen Napoli en hield iedere fan zijn adem in, maar toch kon hij verder', zo valt er te lezen. Van Dijk heeft tegen Brighton weer bewezen dat hij op dit moment op de toppen van zijn kunnen speelt, zegt de regionale krant, en de fans van Liverpool mogen zich 'gelukkig prijzen dat hij iedere week weer een masterclass verdedigen geeft'.

De kopgoals van Van Dijk maakten ook indruk op The Guardian. 'Hij torende boven iedereen uit bij de eerste goal en zijn tweede treffer was ook een bijzonder krachtige kopbal', schrijft de krant. De statistieken van de verdediger maken ook indruk op de schrijver van het artikel. Sinds de start van vorig seizoen scoorde Van Dijk acht keer en dat is meer dan iedere andere verdediger in de Premier League.

Na grondig bestuderen van de wedstrijd heeft The Sun een klein missertje van de Nederlander ontdekt, maar dat wordt hem niet kwalijk genomen. In de eerste helft ging Van Dijk namelijk onder een bal door, maar met twee goals 'maakte hij dat dubbel en dwars goed'. De krant spreekt van twee genadeloze kopballen op fraai aangesneden voorzetten van rechtsback Trent Alexander-Arnold.