Promes bewandelde bij Twente eigen pad: 'Opdrachten heeft hij nooit ingeleverd'

Promes bewandelde bij Twente eigen pad: 'Opdrachten heeft hij nooit ingeleverd'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 07:05zo 01-12-2019 om 07:05

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 07:13zo 01-12-2019 om 07:13

Michel Jansen was hoofd jeugdopleidingen toen Quincy Promes bij FC Twente in de jeugd speelde. Hij denkt terug aan die tijd en geeft aan dat Promes zelfs toen al zijn eigen pad bewandelde.

Zo moest Promes als jeugdspeler op een dag nog een aantal opdrachten voor school inleveren, maar Jansen zag dat hij daar totaal geen moeite voor deed. "Als hij dat afrondde, was hij klaar. Maar daar had hij geen zin in", vertelt Jansen tegen het Algemeen Dagblad.

De hoofd jeugdopleidingen probeerde Promes daarom scherp te houden. "Ik vond hem een begenadigde speler, maar hield hem het verhaal van Andrej Rendla voor, die voorbestemd was de top te halen. Tot het moment dat hij zijn kruisband afscheurde. Zorg nou dat je iets achter de hand hebt, zei ik hem, maar Quincy had andere interesses en was zo overtuigd van zichzelf dat hij niet luisterde. Die opdrachten heeft hij nooit ingeleverd en de school nooit afgemaakt."

Jansen ziet dat als iets positiefs. "Dat typeert hem: Quincy is een fantastische jongen, brutaal, maar op een leuke manier. Ik zie hem nog zo een proefwedstrijd voor ons spelen bij DOS'37, op een koude avond. Quincy had met Ajax en Haarlem mindere ervaringen achter de rug en ging voor de herkansing. Hij kon ook naar andere clubs, maar zijn moeder had vroeger in de zorg in het oosten van het land gewerkt en zij had het beste gevoel bij ons. Twente vond ze de beste plek voor haar soms wat rebelse zoon", sluit Jansen af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws