Dessers steekt ploeggenoot hart onder de riem: 'Zo sneu voor die jongen'

Dessers steekt ploeggenoot hart onder de riem: 'Zo sneu voor die jongen'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 07:30zo 01-12-2019 om 07:30

Cyriel Dessers mag zich virtueel topscorer van de Eredivisie noemen na zijn twee doelpunten zaterdagavond tegen ADO Den Haag. Een teken dat Heracles goed bezig is, zo ziet ook de spits, die na zijn eerste treffer besloot Navajo Bakboord een hart onder de riem te steken.

De vleugelverdediger is tot het einde van het seizoen uitgeschakeld met een kruisbandblessure. "We speelden eigenlijk met het idee net voor de wedstrijd, dan leek dit ons een goede", begint Dessert tegen FOX Sports. "Dan ben ik wel heel blij dat ik die eerste goal kan maken en wat voor die jongen kan doen. Het is zo sneu natuurlijk, maar ik ben er zeker van dat hij er sterker uit gaat komen."

Met zijn twee treffers voert de Heracles-spits de topscorerslijst in de Eredivisie aan. "Ja, voor één dag", lacht Dessers, die weet dat Quincy Promes zondag nog in actie komt. "Het is natuurlijk wel een compliment, een teken dat we goed bezig zijn. Ik vond het wel mooie goals, twee keer met links." Dessers mag zijn eigen doelpunten analyseren en dat hoef je hem niet twee keer te vragen. "Ik voelde dat hij daar zat, aan die kant (Tom Beugelsdijk, red.). Ik schiet hem wel goed binnen, dat valt me wel op."

Coach Frank Wormuth gaf eerder al aan dat Dessers op zijn best is als hij niet teveel nadenkt. Hier is de spits het mee eens. "Ik denk dat dat voor alle spitsen geldt. Op dit moment ben ik niet echt een nadenker in de 'box', hopelijk hou ik dit nog een paar weken vast", aldus een lachende Dessers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws