Laatbloeier Weghorst: 'Daar werd wel om gelachen, maar ik bleef ervan dromen'

Laatbloeier Weghorst: 'Daar werd wel om gelachen, maar ik bleef ervan dromen'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 10:12zo 01-12-2019 om 10:12

De weg van Wout Weghorst richting een carriere als profvoetballer ging niet vanzelf. De spits, die nu furore maakt in de Bundesliga namens VfL Wolfsburg, kreeg vaak te horen dat hij het niet zou halen en speelde op zijn zeventiende nog op een laag niveau.

Weghorst had zijn pad al vroeg uitgestippeld, maar werd door een aantal facetten beperkt in zijn ontwikkeling. "Ik wist op mijn zevende of achtste al wel dat ik voetballer wilde worden", vertelt hij in het Bundesliga Interview van de Maand. "Ik ben heel lang, maar dat was ik toen ook al. Daarnaast heb ik niet het meeste talent van alle spelers. Ik dacht dus altijd dat er betere spelers waren dan ik en daar liep ik in de jeugd wel tegenaan."

Ook de omgeving van de lange aanvaller vond dat het tijd werd voor iets anders. "Ik heb vaak gehoord dat ik iets anders moest gaan doen. Het is ook gek dat je op je zeventiende nog op een heel laag niveau speelt en dan toch nog prof wil worden. Daar werd wel om gelachen, maar ik bleef ervan dromen en wilde het niet opgeven. Uiteindelijk is het nog gelukt ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws