'Ibrahimovic hakt knoop door en keert op 16 december terug in Serie A'

'Ibrahimovic hakt knoop door en keert op 16 december terug in Serie A'

01-12-2019 12:59
20

Zlatan Ibrahimovic heeft de knoop doorgehakt. De Zweedse ster keert terug bij AC Milan. De datum van de presentatie is zelfs al bekend, meldt de Corriere della Sera. Ibrahimovic wordt op 16 december welkom geheten door de Rossoneri.

Daar is een speciale reden voor, weet de Italiaanse krant. AC Milan, opgericht in 1899, bestaat die dag precies 120 jaar. Om dat feestje luister bij te zetten wordt de komst van de oud-Ajacied, die transfervrij is na zijn vertrek bij LA Galaxy, aangekondigd.

De 38-jarige Ibrahimovic en de Milanezen bespreken momenteel de laatste details. De gevallen Italiaanse grootmacht hoopt dat de aanvaller genoegen neemt met wat minder salaris. Milan ontbreekt dit seizoen in Europa wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels van de UEFA en kan daarom niet voldoen aan de torenhoge gage van de Zweed.

Ibrahimovic speculeerde vrijdag al over een terugkeer bij de club die hij eerder diende tussen 2010 en 2012. "Milaan is niet mijn tweede stad, het is echt mijn tweede huis", liet hij weten. De spits maakte woensdag bekend dat hij mede-eigenaar wordt van Hammarby IF, maar een terugkeer als voetballer in zijn geboorteland is niet aan de orde.