Debutant Lang grijpt hoofdrol: Ajax komt dramatische start te boven bij Twente

Debutant Lang grijpt hoofdrol: Ajax komt dramatische start te boven bij Twente

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 14:12zo 01-12-2019 om 14:12

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 14:12zo 01-12-2019 om 14:12

FC Twente heeft een sensationele start tegen Ajax geen vervolg kunnen geven. Aan de hand van Eredivisie-basisdebutant Noa Lang en invaller Klaas-Jan Huntelaar repareerde de koploper een 2-0 achterstand in de Grolsch Veste: 2-5.

Ajax-trainer Erik ten Hag wees Lang aan als de vervanger van Zakaria Labyad, die op zijn beurt al het stokje van de geblesseerde David Neres had overgenomen. De zorgen voor de Amsterdammers werden nog groter toen ook Quincy Promes na 26 minuten uitviel met een blessure. Ten Hag komt daardoor wel heel dun in zijn vleugelaanvallers te zitten. Lang beschaamde het vertrouwen in ieder geval niet, maar de start was zondag voor de thuisploeg.

De Tukkers lieten het balbezit in de openingsfase aan Ajax, maar sloegen na een kwartier genadeloos toe in de tegenstoot. Hakim Ziyech leed balverlies, waarna Aitor Cantalapiedra oppikte. De Spanjaard bediende Keito Nakamura, die de bal schitterend in de verre hoek krulde. Ook daarna bleek de titelhouder onvoldoende bij de les. Ditmaal bleef Cantalapiedra zeer koel oog-in-oog met André Onana: 2-0.

Een daverende sensatie leek in de maak, maar na ruim een half uur schoot Lang Ajax terug in de wedstrijd op aangeven van Ziyech. De slordige bezoekers voerden daarna de druk op, met Huntelaar als vervanger van Promes. Toch was de eerste kans na rust weer voor Cantalapiedra, die in kansrijke positie naast schoot. Aan de andere kant bleek Lang een stuk doelgerichter. Hij tekende na 51 minuten voor de 2-2, nadat een voorzet van Donny van de Beek bij de tweede paal was beland.

Tien minuten later moest Twente het hoofd al buigen. Huntelaar trof doel met een vlammend schot en Lang voltooide zijn hattrick na gestuntel van de thuisploeg. Ajax had de touwtjes daarna in handen en voorkwam na de valse start duur puntenverlies. Huntelaar zorgde in de slotseconden zelfs nog voor het slotakkoord: 2-5. Voor de Amsterdammers is het de eerste competitiezege in Enschede in vijf jaar tijd.

De voorsprong van Ajax op nummer twee AZ bedraagt nu negen punten. De Alkmaarers nemen het later op de dag op tegen VVV-Venlo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws