Juventus verliest dure punten en zet koppositie op het spel in Italië

01-12-2019 14:21
45

Internazionale kan zondag de koppositie overnemen in de Serie A, want Juventus heeft zondagmiddag dure punten verspeeld tegen Sassuolo. In Turijn werd het 2-2. Matthijs de Ligt stond opnieuw in de basis.

Juventus kwam na twintig minuten spelen op 1-0 door Leonardo Bonucci. De Juve-routinier dacht toen hij de bal op de rand van de zestien voor z'n voeten kreeg geen twee keer na en schoot zijn ploeg op voorsprong met een snoeihard schot. Twee minuten later stond de verdediging van Juventus te slapen bij de gelijkmaker van Sassuolo. Jeremie Boga werd niet gedekt en stiftte de 1-1 achter Gianluigi Buffon.

In het begin van de tweede helft viel Juventus door de mand. Juan Cuadrado speelde de bal ongelukkig terug richting zijn verdediging, de bal werd vervolgens slecht weggewerkt door De Ligt en het schot van Francesco Caputo glipte door de handen van Gianluigi Buffon: 1-2.

Juventus leek al snel de rug te rechten, maar de goal van Cristiano Ronaldo werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een paar minuten later maakte Ronaldo alsnog gelijk nadat Juventus een strafschop toegewezen kreeg. Sassuolo moest proberen om de 2-2 over de streep te trekken, want zelf kreeg het geen kansen meer. Schoten van Miralem Pjanic en Aaron Ramsey leverden gevaar op, maar geen goal.

Inter speelt om 15.00 uur tegen SPAL. Bij winst is de koppositie voor de Nerazzurri.