Zorgen voor Ten Hag bij Ajax: We zullen nog even moeten doorbijten

Zorgen voor Ten Hag bij Ajax: "We zullen nog even moeten doorbijten"

01-12-2019 14:38
36

Erik ten Hag hoopt dat zijn ploeg nooit meer zo slecht begint als zondag tegen FC Twente. Ajax stond na twintig minuten spelen al met 2-0 achter, maar kwam alsnog overeind won met 2-5.

"We begonnen heel slecht, maar de comeback was goed", vertelt Ten Hag aan FOX Sports. "We waren blijkbaar niet voorbereid, want twee doelpunten gaven we weg. Het was een gebrek aan concentratie. Daar kun je niet tegen verdedigen. Dan word je geslacht en sta je 2-0 achter."

Noa Lang maakte zijn basisdebuut en maakte zich onsterfelijk met een hattrick. Ten Hag koos bewust voor de jonge aanvaller. "Ik had ook andere opties. Ik wil de formatie in stand houden, maar hij speelde ook omdat hij het gewoon goed doet. Daar ben ik heel blij mee. In deze fase is dat erg nodig, want we hebben daar problemen omdat Zakaria Labyad en David Neres geblesseerd zijn. Noa laat het zien op de training en bij Jong Ajax. Vandaag liet hij het ook weer zien."

Het aantal blessuregevallen baart Ten Hag zorgen. "We zullen nog even moeten doorbijten tot de feestdagen. We hebben een heel lang jaar gehad, maar het is nog niet klaar. We willen nog wat bereiken. Als we niet fit zijn moeten anderen het doen, zoals Noa Lang. We spelen onder meer nog tegen Willem ll, Valencia en AZ."