De Graafschap glijdt opnieuw uit en staat nu vijf punten achter

01-12-2019 16:26
45

De Graafschap heeft een paar dagen na het verrassende verlies bij Jong AZ opnieuw averij opgelopen in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd op De Vijverberg tegen Go Ahead Eagles eindigde in 1-1.

De druk staat er vol op bij De Graafschap, dat moest winnen om in het spoor van koploper SC Cambuur te blijven. Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken en maakte na een paar minuten al aanspraak op een strafschop, maar scheidsrechter Bas Nijhuis vond een tackle op aanvaller Antoine Rabillard niet zwaar genoeg.

De openingsfase op De Vijverberg was levendig, maar leverde geen kansen op. Jaroslav Navrátil kreeg na een half uur de grootste op zijn naam, maar hij miste. De bezoekers uit Deventer gaven net iets meer gas dan de thuisploeg en waren ook voor de rust dicht bij de openingstreffer. Martijn Berden had de 0-1 op zijn schoen, maar schoot naast.

Vroeg in de tweede helft was het wel raak voor Go Ahead Eagles. Elmo Lieftink schoot na 47 minuten hard raak in de korte hoek en bezorgde zijn ploeg daarmee de voorsprong. De Graafschap leek wakker geschud en werd steeds gevaarlijker, maar Go Ahead bleef vrij eenvoudig overeind. Mo Hamdaoui en Stef Nijland waren dicht bij, maar tien minuten voor tijd maakte De Graafschap alsnog gelijk. Daryl van Mieghem werd door Eagles-doelman Hobie Verhulst onderuitgehaald, waardoor Ralf Seuntjens vanaf de stip gelijk kon maken.

Niet veel later ontsnapte De Graafschap aan een nederlaag toen Richard van der Venne dicht bij de 1-2 was. De thuisploeg werd gered door doelman Hidde Jurjus. De Graafschap staat vijf punten achter op Cambuur. De voorsprong op Jong Ajax is nog maar één punt.