Slecht debuut voor Ljungberg: Arsenal verspeelt ook punten tegen laagvlieger

01-12-2019 16:53
14

Fredrik Ljungberg is niet flitsend begonnen aan zijn periode als hoofdtrainer van Arsenal. De Zweed, die deze week de ontslagen Unai Emery opvolgde, speelde met zijn ploeg met 2-2 gelijk tegen Norwich City. Tim Krul eiste een hoofdrol op bij The Canaries.

Er gebeurde in de eerste helft voldoende op Carrow Road, waar Arsenal in de beginfase via Skhodran Mustafi de grootste kans kreeg, maar Teemu Pukki de eerste was die namens Norwich de trekker overhaalde. Arsenal mocht vijf minuten later aanleggen voor een strafschop nadat Christoph Zimmermann hands maakte in het strafschopgebied. Krul probeerde penaltynemer Pierre-Emerick Aubameyang uit zijn concentratie te halen, maar de Gabonees liet zich niet van de wijs brengen.

Het irritante gedrag van Krul richting Aubameyang leek zijn vruchten af te werpen, want zijn strafschop werd gestopt door de Nederlander. Echter besloot de VAR om de penalty over te laten nemen omdat Krul te vroeg van zijn lijn zou zijn gekomen. De spits schoot de tweede keer wel raak. Nog voor de rust kwam Norwich via Todd Cantwell op een verdiende 2-1 voorsprong.

Arsenal repareerde de schade na de rust en opnieuw was het Aubameyang die raak schoot. Na de gelijkmaker had alleen Norwich nog recht op een overwinning. Arsenal stichtte nauwelijks gevaar en mag tevreden zijn met een punt.

Arsenal stijgt één plaats op de ranglijst en staat nu achtste. Norwich blijft negentiende.