Juventus moet vrezen voor einde aan perfecte reeks: Inter profiteert maximaal

01-12-2019 16:55
15

Internazionale heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Juventus tegen Sassuolo, eerder op de dag. De ploeg van Antonio Conte zette laagvlieger SPAL in het eigen Stadio Giuseppe Meazza opzij en sprong over La Vecchia Signora heen naar de kop van de Serie A.

Na een kwartier spelen sloeg het koningskoppel Romelu Lukaku-Lautaro Martínez toe voor de thuisploeg. De Belg maakte met een loopactie ruimte voor de Argentijn, die de bal met veel precisie in de verre hoek schoof: 1-0. Vlak voor rust verlegde Lukaku het spel naar rechts, waar Antonio Candreva klaarstond: de voorzet was op maat en Martínez kopte de 2-0 tegen de touwen.

Die marge leek voldoende voor Internazionale, maar SPAL toonde in de tweede helft veerkracht: Mattia Valoti bracht de nummer 19 van Italië kort na rust terug in de wedstrijd. De in het zwart gestoken thuisploeg besloot om een tandje bij te schakelen en kreeg diverse kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar doelman Etrit Berisha hield zijn ploeg op de been. SPAL mocht tot het laatste fluitsignaal hopen, maar moest alsnog met lege handen naar huis.

Inter komt op 37 punten en springt over Juventus heen. De Oude Dame kan zich opmaken voor een spannende titelrace en moet serieus vrezen dat het voor het eerst sinds 2011 géén landskampioen wordt.