Feyenoord op het nippertje langs PEC Zwolle, Marsman de grote uitblinker

01-12-2019 18:37
149

Feyenoord heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met PEC Zwolle. De manier waarop verdient niet de schoonheidsprijs: PEC kreeg in de tweede helft de grootste kansen, maar Nick Marsman hield zijn doel schoon: 1-0.

Feyenoord had de wedstrijd in de beginfase al in het slot kunnen gooien, maar sprong uiterst slordig om met de kansen. Nicolai Jörgensen profiteerde niet van een voorzet van Lutsharel Geertruida en de goal van Luis Sinisterra werd vanwege buitenspel afgekeurd. De grootste kans was van Jörgensen, die de bal na een kwartier voor open doel over schoot. De goal van Feyenoord viel pas na 23 minuten, toen aanvoerder Steven Berghuis naar binnen trok en PEC-doelman Michael Zetterer passeerde met een vlammend schot in de kruising.

Feyenoord kwam slaperig uit de kleedkamer en gunde PEC in de tweede helft kansen om gelijk te maken. Eerst moest Marcos Senesi redding brengen en daarna keerde Marsman een inzet van Michael Thy. Marsman hield ook nog een schot van Dennis Johnsen uit zijn doel. Feyenoord was inmiddels wakker, maar creërde zelf nog nauwelijks kansen.

PEC bleef maar gevaarlijk, maar kwam niet voorbij Marsman. Rick Dekker faalde oog-in-oog met de derde doelman van de Rotterdammers, die zich in rap tempo ontpopte tot uitblinker. In de slotfase hield PEC een bal van Sam Larsson van de lijn. De bezoekers bleven tot het laatste moment gevaarlijk, maar staan met lege handen.