Van Dijk, Ajax én Ten Hag kunnen in prijzen vallen: Hebben goed gediscussieerd

Van Dijk, Ajax én Ten Hag kunnen in prijzen vallen: "Hebben goed gediscussieerd"

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 18:52zo 01-12-2019 om 18:52

Virgil van Dijk is genomineerd om Sportman van het Jaar 2019 te worden, zo heeft de organisatie van NOC*NSF bekendgemaakt. Autocoureur Max Verstappen en wielrenner Mathieu van der zijn voor dezelfde titel genomineerd.

Van Dijk won met Liverpool de Champions League en was hèt gezicht van het Nederlands elftal dat zich onder Ronald Koeman plaatste voor de finale van de Nations League en uiteindelijk ook voor het EK, dat volgend jaar gehouden wordt. 

Ajax is een van de genomineerden voor Sportploeg van het Jaar 2019. De Amsterdammers reikten vorig seizoen tot de halve finale van de Champions League, wat op voorhand niemand voor mogelijk gehouden had. Ajax-trainer Erik ten Hag kan Coach van het Jaar 2019 worden.

"2019 was sportief weer een succesvol jaar voor Nederland", laat Bas van de Goor, voorzitter van de vakjury, weten. "Mooie prestaties op grote evenementen en heel veel wereldkampioenen. Het was moeilijk om in elke categorie de genomineerden aan te moeten wijzen."

"We hebben goed gediscussieerd binnen de vakjury. Iedereen bracht daarbij zijn eigen visie, kennis en ervaring mee. We beoordelen op criteria als prestatiedichtheid, het niveau van een evenement, de mondiale spreiding van de sport op topniveau en op de impact van de prestaties."

Voormalig voetbaltrainer Foppe de Haan is een van de leden van de vakjury.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws