De Eredivisie-flops: twee PSV'ers, één Ajacied, drie spelers van Utrecht en Sparta

De Eredivisie-flops: twee PSV'ers, één Ajacied, drie spelers van Utrecht en Sparta

02-12-2019 11:00
50

FC Utrecht, Sparta en PSV leveren na afgelopen weekend een aantal spelers af aan de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Sparta ging kansloos onderuit bij sc Heerenveen, Utrecht blameerde zich tegen RKC Waalwijk en de crisis van PSV kreeg een vervolg in Emmen. 

Donyell Malen (PSV)
Malen heeft het totaal niet sinds hij is teruggekeerd. De geprezen PSV'er speelde tegen FC Emmen niet alleen heel zwak, maar liet in de slotfase ook zijn frustraties de vrije loop. Het was typerend voor de situatie waarin PSV op dit moment verkeert. 

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Kerk is hopeloos uit vorm. Dat mogen we na het duel met RKC wel stellen. De spits scoorde voor het laatst op 3 november tegen Fortuna Sittard en brak daarna nog maar weinig potten. Kerk was tegen RKC niet de speler waar Utrecht zich aan vast kon klampen, terwijl dat vorig seizoen juist wel gebeurde in benauwde situaties.

Noussair Mazraoui (Ajax)
Wat is er aan de hand met Mazraoui? Tegen Lille maakte de Ajacied als middenvelder al een zeer zwakke indruk, maar tegen FC Twente speelde hij zijn slechtste 45 minuten in het shirt van Ajax. Het is dat Quincy Promes geblesseerd raakte, anders kon Mazraoui al voor de rust gaan douchen, want Sergiño Dest liep al warm.

Jean-Christophe Bahebeck (FC Utrecht)
Het is simpel: van een speler als Bahebeck mag je als Utrecht-fan veel meer verwachten. In plaats daarvan wekte de Franse spits met zijn spel veel ergernis tegen RKC. Trainer John van den Brom kondigde na afloop consequenties aan. Het zou zomaar kunnen dat Bahebeck volgende week tegen FC Groningen geslachtofferd wordt.

Michal Sadílek (PSV)
PSV heeft een heel groot probleem op de linksbackpositie, want Sadílek liet tegen FC Emmen weer zien dat hij geen pure linksback is en maakte bij de gelijkmaker een cruciale fout - en dat is niet de eerste keer dit seizoen. PSV heeft drie linksbacks in de selectie (Sadílek, Lato, Boscagli) waarvan er nog geen een indruk heeft gemaakt. 

Lars Veldwijk (Sparta)
Speelde tegen Willem ll totaal geen rol van betekenis. Met name de inzet van de Sparta-spits zorgde voor veel vraagtekens. Veldwijk zal volgende week veel meer moeten geven om niet weer op de bank terecht te komen. Een doelpunt zou overigens ook geen kwaad kunnen.

Leon Guwara (FC Utrecht)
Guwara maakt het Utrecht-trio compleet. Wat de Duitser tegen RKC liet zien is niet om over naar huis te schrijven. Begon nog wel goed en toonde aanvallende intenties, maar in de tweede helft zakte hij ver weg. Miste bovendien nog twee grote kansen om Utrecht op gelijke hoogte te zetten.

Bryan Smeets (Sparta)
Smeets was in de eerste wedstrijden een van de revelaties van Sparta, maar slaagt er nu al een aantal wedstrijden niet in om zijn stempel te drukekn. Grossierde tegen Willem ll in verkeerde beslissingen en mag na de wedstrijd in Tilburg nog een extra lesje verdedigen nemen.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Daar is-ie weer: Riechedly Bazoer. De man in wie fors is geïnvesteerd heeft het zwaar in Arnhem. Wat opvalt: Bazoer is geen speler die de boel aanzwengelt wanneer dat nodig is. In plaats daarvan sjokt hij over het veld en oogt hij ongelukkig.

Adil Auassar (Sparta)
Auassar is de kaartenpakker van Sparta. Natuurlijk moet je ingrijpen wanneer dat niet anders kan, maar je kunt ook te ver gaan. Tegen Willem ll pakte de veteraan alweer zijn zevende gele kaart van het seizoen. Speelde daarnaast geen sterke wedstrijd tegen Willem ll.

Tom Beugelsdijk (ADO)
"Ik speelde een klotewedstrijd en de andere tien speelden ook een klotewedstrijd." De analyse van Beugelsdijk na de wedstrijd tegen Heracles had niet beter gekund. Hopelijk kijkt hij na zaterdag ook zelf in de spiegel. Beugelsdijk had totaal geen grip op Cyriel Dessers.