Ook Emmen snoept PSV punten af en voert de druk op Van Bommel op

01-12-2019 21:53
319

PSV heeft op bezoek bij FC Emmen alweer een tik gekregen. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan 1-1 en trainer Mark van Bommel zal de druk daardoor alleen maar zien toen

PSV had na de afstraffing in Portugal wel wat goed te maken tegenover de fans en had, ook om de toekomst van Mark van Bommel als trainer veilig te stellen, echt een overwinning nodig in Drenthe om de gemoederen rond de club weer even te bedaren. In de eerste helft was de ploeg van Van Bommel dan ook de bovenliggende partij, zonder Emmen echt weg te spelen. Toch kwam PSV op voorsprong en dat was te danken aan Daniel Schwaab. Hij was het attentst en tikte binnen na een corner: 0-1.

Nog in de eerste helft was het weer raak, maar ditmaal aan de andere kant van het veld. Glenn Bijl schoot bijna van eigen helft raak nadat PSV-keeper Lars Unnerstall niet oplette, maar even daarvoor maakte diezelde Bijl een overtreding op Steven Bergwijn. Scheidsrechter Higler zag het niet, maar werd gecorrigeerd door VAR Makkelie en daardoor ging de gelijkmaker van de ploeg uit Drenthe niet door.

Na rust viel de gelijkmaker voor de dapper spelende Emmenaren alsnog. Bijl, die in de eerste helft zijn doelpunt afgekeurd zag worden, was weer belangrijk door deze keer aangever te zijn. Hij tikte de bal in kansrijke positie opzij zodat Marko Kolar de 1-1 binnen kon tikken, daarmee PSV weer in de problemen brengend. De Eindhovenaren hadden nog ruim veertig minuten om alsnog te winnen in Drenthe en vroegen massaal om een rode kaart toen hoofdrolspeler Bijl een harde trap uitdeelde aan Donyell Malen, maar zelfs na het bestuderen van de beelden mocht de rechtspoot blijven staan.

Pas na het inbrengen van Cody Gakpo en Kostas Mitroglou, zo'n tien minuten voor tijd, kreeg PSV echt grip op de wedstrijd en kon het Emmen onder druk gaan zetten. De thuisploeg bleef echter wel gevaarlijk in de tegenstoot en tot diep in de slotfase bleef het ongemeen spannend op de Oude Meerdijk. In blessuretijd werd een kopgoal van Mitroglou afgekeurd wegens buitenspel en kreeg Bijl alsnog zijn tweede gele kaart, maar PSV won niet meer.