VP's Elftal van de Week: Marsman en Lang namens de topclubs, 'Willem III'

VP's Elftal van de Week: Marsman en Lang namens de topclubs, 'Willem III'

02-12-2019 10:00
29

Zondag 1 december 2019 zal voor altijd de dag van Noa Lang blijven. Voor het eerst in de basis bij Ajax en meteen drie doelpunten tegen FC Twente: uiteraard genoeg voor een plekje in VP's Elftal van de Week. De overige tien namen mogen er echter ook zijn. Wat te denken van de nieuwe Eredivisie-topscorer, Cyriel Dessers?

Nick Marsman (Feyenoord)
De derde keeper moest er plotseling staan na blessures bij collega's Kenneth Vermeer en Justin Bijlow. Zijn komst naar De Kuip zorgde voor de nodige scepsis, maar tegen PEC Zwolle was Marsman de reddende engel van de stadionclub.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Maakte zondagavond dé goal van het seizoen tegen PSV, maar werd dwarsgezeten door de VAR. Bijl haalde echter zijn schouders op en onderscheidde zich later in de wedstrijd opnieuw, met een knappe assist op Marko Kolar. De rechtsback zorgde voortdurend voor offensieve dreiging en is wellicht klaar voor een stapje hogerop. Zijn tweede gele kaart in minuut 93 vormde het enige smetje op een uitstekend optreden.

Melle Meulensteen (RKC Waalwijk)
De centrale verdediger ging aan het begin van het seizoen nogal eens de mist in en raakte zijn basisplek kwijt. Tegen FC Utrecht nam hij echter revanche: Meulensteen hielp RKC aan zijn eerste uitzege en aan de aansluiting met de concurrentie. De zoon van René Meulensteen is zelfs gedeeld clubtopscorer: zo snel kan het gaan!

Bart Nieuwkoop (Willem II)
Door de absentie van Miquel Nelom en de flankverhuizing van Freek Heerkens kreeg Nieuwkoop weer eens een kans in de basis. En die greep de Feyenoord-huurling. Verdedigende kwam hij niet in de problemen, in offensief opzicht was hij van grote waarde voor het frisse aanvalsspel van het swingende Willem II.

Yukinari Sugawara (AZ)
Wat een verhaal: de Japanner stond aanvankelijk reserve, totdat Fredrik Midtsjö uitviel in de warming-up, speelde 87 minuten lang op zijn niet-natuurlijke positie en schonk AZ ook nog eens de overwinning tegen VVV-Venlo. Zijn diagonale streep was van grote schoonheid.

Michael Chacón (FC Emmen)
De tropische verrassingen Sergio Peña en Miguel Araujo deden het uitstekend, maar het was een bij FC Dordrecht opgepikte Latino die echt de show stal bij FC Emmen. Alleen al vanwege zijn lange pass waarmee hij de 1-1 tegen PSV inleidde, is een plekje in het elftal van de week gerechtvaradigd.

Alexander Merkel (Heracles Almelo)
Hij was een toptalent bij AC Milan, hij werd een voetbalnomade bij onder meer Watford, Grasshoppers en Admira Wacker, hij is tot rust gekomen bij Heracles. Eén van de drijvende krachten in de geoliede machine van Frank Wormuth: de Kazakse international is geen man van de statistieken, maar was tegen ADO Den Haag goed voor een goal én een assist.

Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II)
De nachtmerrie van elke voetbalcommentator, alle stadionspeakers én van de Sparta-verdediging. De van NEC overgekomen Belg heeft zijn plekje in Tilburg gevonden en was zaterdag ongrijpbaar tegen Sparta: de oogst bestond uit één doelpunt en één assist.

Ché Nunnely (Willem II)
We blijven even in Tilburg, waar Nunnely los is sinds zijn twee doelpunten tegen PSV. De bij Ajax opgeleide rechtsbuiten danste zaterdag vrolijk door de Sparta-defensie en was goed voor één goal en twee beslissende passes.

Cyriel Dessers (Heracles Almelo)
Wie had gedacht dat de Eredivisie-topscorer na vijftien speelrondes afkomstig zou zijn van Heracles? En wie had gedacht dat hij Cyriel Dessers zou heten? De sympathieke Belg is volledig opgebloeid na twee wisselvallige jaren bij FC Utrecht. Alles wat hij momenteel aanraakt, verandert in goud, bewijzen zijn twee wonderschone goals tegen ADO Den Haag.

Noa Lang (Ajax)
Wat moeten we over deze man zeggen? Zijn invalbeurt tegen Lille was al sterk, maar zijn optreden in de Grolsch Veste overtrof alle verwachtingen. Nu concurrenten David Neres, Zakaria Labyad en (misschien) Quincy Promes voorlopig in de lappenmand zitten, mag Lang de komende weken bewijzen dat zijn explosie in Enschede geen incident was.