Janssen over vacature bij 'zijn' Vitesse: Dan wil ik daar absoluut over praten

Janssen over vacature bij 'zijn' Vitesse: "Dan wil ik daar absoluut over praten"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 07:56ma 02-12-2019 om 07:56

Vitesse ontdeed zich afgelopen weekend van trainer Leonid Slutsky en drie van zijn Russische assistenten en zou een lijntje uit kunnen gooien naar Studio Voetbal-analist Theo Janssen. De oer-Arnhemmer is momenteel jeugdtrainer en staat open voor een functie bij het eerste elftal, verklaarde hij zondagavond.

Als hij benaderd wordt, gaat Janssen graag om de tafel. "Dan moeten ze wel iemand erbij zetten, want ik heb de papieren niet", liet hij desgevraagd weten in Studio Voetbal. "Als assistent? Dan wil ik daar absoluut over praten. Vitesse is mijn club en ik wil ooit een keer richting het eerste elftal. Dan is het ook wel afhankelijk wie de nieuwe trainer is."

Clubicoon Edward Sturing lijkt vooralsnog de aangewezen man om Slutsky op te volgen. Janssen zou de voormalig rechtsback – met wie hij als speler nog samenwerkte – graag zien terugkeren in Arnhem. "Ik denk dat het voor de club handig zou zijn om er een Nederlandse trainer op te zetten. Om in elk geval weer wat binding te krijgen met de supporters. Want dat was een beetje zoek."

Nadat Slutsky vrijdagavond zijn afscheid aankondigde, liet Vitesse weten zo snel mogelijk op zoek te willen gaan naar een hoofdtrainer. De Arnhemmers spelen zondagmiddag hun volgende wedstrijd, thuis tegen Feyenoord.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Krijgt Edward Sturing Vitesse weer op de rails?

(3277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws